Gemeentebestuur Schilde voorziet een extra mondmasker aan elke inwoner.

Vanaf 4 mei worden de coronamaatregelen stapsgewijs versoepeld. Het dragen van een mondmasker zal hierbij een belangrijke rol spelen. Daarom zitten we vanuit de politiek in onze gemeente niet stil. Het gemeentebestuur Schilde voorziet een extra mondmasker aan elke inwoner.

Hoeveel mondmaskers krijgen onze inwoners?

De federale overheid voorziet één mondmasker en twee filters voor alle inwoners van Schilde en ‘s-Gravenwezel. Onze gemeente staat klaar om deze te bedelen zodra ze toekomen.

Daarbovenop voorziet het gemeentebestuur Schilde een extra mondmasker aan élke inwoner. Om de kwaliteit te garanderen, kopen we deze aan via de groepsaankoop van de Provincie Antwerpen. Ook deze bedeling gebeurt via de gemeente.

Wanneer worden deze mondmaskers verwacht?

De timing van de levering is momenteel nog onzeker. We volgen dit zeer kort op. Hou de gemeentelijke kanalen en onze sociale media in het oog voor verdere info.

Kan ik helpen met mondmaskers te maken?

We doen een warme oproep aan al onze inwoners om op korte termijn zelfgemaakte mondmaskers te voorzien. Wil je er zelf naaien? Of heb je materiaal liggen om er te maken? Kijk dan zeker op de website van de gemeente.

65-plussers krijgen prioriteit bij zelfgemaakte mondmaskers

In afwachting van de levering vanuit de federale overheid en de provincie, worden de zelfgemaakte mondmaskers prioritair bedeeld aan 65-plussers.

Ben jij een 65-plusser? Heb je nood aan een mondmasker? Registreer je dan op de website van de gemeente Schilde.

Andere coronamaatregelen

Eerder hebben we al een steunpakket voor onze lokale handelaren en winkeliers goedgekeurd. Meer informatie daarover vind je hier terug.

Een kort overzicht van de coronamaatregelen vind je terug op onze homepage.