Maak jongeren en ouders bewust over de gevaren van Snapchat

Gemeenteraadslid Valérie Van Genechten riep op de gemeenteraad van oktober 2020 de gemeente op om jongeren en hun ouders te sensibiliseren rond social media-gebruik.

Tijdens deze moeilijke corona tijden is het voor onze jeugd niet eenvoudig om hun aan te passen aan een leven met minder sociale contacten. Dankzij hun smartphone en meer bepaald de sociale media, kunnen ze toch met elkaar contact houden om het gemis wat te kunnen beperken. We spreken dan over apps zoals facebook, instagram, tik tok en snapchat.

Helaas houdt het gebruik van sociale media ook gevaren in. Vooral van snapchat wordt er meer en meer misbruik gemaakt.

Deze app wordt immers veel gebruikt voor criminele doeleinden zoals drugsdeals, inbraken, het loverboy-milieu ea. Snapchat leent zich daar goed toe omdat de posts telkens maar kort verschijnen en nadien verdwijnen. Er is – tenzij men er screenshots van maakt – geen bewijs meer van de communicatie.

Enkele van de spijtige gevolgen zijn: pesterijen via Snapchat, drugsdeals via snapchat én inbraken in huizen in de gemeente op basis van berichten op snapchat gekoppeld aan Snap Map (de locatie-bepaler van Snapchat).

Betreffende vervolging staat men nog met de rug tegen de muur omdat Snapchat een Amerikaans bedrijf is dat vandaag weigert mee te werken in gerechtelijke onderzoeken.

Om die reden is het van belang dat onze inwoners verwittigd worden voor de gevaren van dit medium. In tijden dat onze jeugd sociale media nodig heeft om sociale contacten te kunnen onderhouden, is het belangrijk dat zij dit veilig kunnen doen.

Snapchat wordt immers veel gebruikt voor criminele doeleinden zoals drugsdeals, inbraken, het loverboy-milieu ea.

De gemeenteraad bevond het idee van Valérie Van Genechten goed. Daarom wordt er gekeken om eventueel infosessies te organiseren, al dan niet in samenwerking met de scholen.

Lees de verslaggeving in de pers via:

VRT NWS
Het Laatste Nieuws
Gazet Van Antwerpen

We blijven werken aan het welzijn van onze jongeren.
Valérie Van Genechten

Ideeën om van Schilde opnieuw de aangenaamste en veiligste gemeente te maken zijn welkom op www.helemaaljouwgemeente.be.

Sorry, the comment form is closed at this time.