Nieuw krantje van Open Vld Schilde – ‘s-Gravenwezel: veerkracht

Lees hier hoe we jouw veerkracht na corona steunen

De Coronacrisis woog zwaar door voor vele van onze inwoners in Schilde en ‘s-Gravenwezel. In de politiek hebben we daarom niet stilgezeten. Als Open Vld doen we er alles aan om jouw veerkracht te versterken vanuit het gemeentebestuur Schilde. Lees in het nieuwe krantje van Open Vld Schilde – ‘s-Gravenwezel enkele getuigenissen en maatregelen. Samen komen we deze crisis door. Samen maken we van Schilde helemaal jouw gemeente.

Daarnaast stellen we met trots onze nieuwe visienota dorpskernen voor! Hiermee werken we aan kwalitatieve dorpskernen met duurzame woningen. Eengezinswoningen zijn de norm, meergezinswoningen worden getoetst aan vijf strenge criteria en kunnen alleen nog in functie van kernversterking.

Ten slotte zetten we de eerste stap voor groene dorpskernen! We beginnen met een onthardingsfonds en meer natuur in de kernen. Later zal een natuurplan volgen om de maatregelen extra kracht bij te zetten en onze natuur te beschermen.

Veel leesplezier!

Inhoudstafel

Pagina 1

• Steunpakket voor lokale handelaars en horeca
  • hulp aan wie het nodig heeft
  • steun aan lokale verenigingen
  • Bedankt aan het zorgpersoneel en vrijwilligers!

Pagina 2

• Samen sterk in het WZC Sint-Lodewijk te ‘s-Gravenwezel
  • Met de shop lokaal cadeaubon krijgt élke inwoner 10 euro om te ‘winkelhieren’
  • We steunen de lokale economie
  • Tablets voor onze senioren in Schilde

Pagina 3

• Nieuwe visienota dorpskernen
  • Vijf criteria voor meergezinswoningen
  • Echte groene dorpskernen en duurzame woningen
  • Verschillen tussen vroeger en nu
    • Beleidsnota meergezinswoningen 2017
    • Visienota dorpskernen 2020

Pagina 4

• Jouw Open Vld bestuur
  • Save the date: Mosselfestijn 22/09/2020 (onder voorbehoud coronamaatregelen)
  • Word lid
  • Leuke tips om spaarzaam om te gaan met water

Klik op de voorpagina om het krantje van Open Vld Schilde – ‘s-Gravenwezel te lezen!