Nieuwe maatregelen van het gemeentebestuur schilde tegen corona.

We hebben een eerste pakket steunmaatregelen goedgekeurd om de mensen en handelaren in Schilde en ‘s-Gravenwezel te helpen. Onze schepenen Olivier Verhulst en Marian Van Alphen werken hard door en blijven de situatie monitoren.
Samen kunnen we deze coronacrisis aan!
Wat zijn die nieuwe maatregelen van het gemeentebestuur schilde tegen corona?

1. Aanvullende hinderpremie van 500 euro

Alle handelszaken en horeca die de Vlaamse corona hinderpremie hebben gekregen van 4.000 euro komen in aanmerking. Deze gemeentelijke premie komt bovenop de de Vlaamse premie.

2. Elke inwoner krijgt een #shoplokaal_bon van 10 euro

Deze cadeaubon is alleen te gebruiken in winkels en horeca te Schilde en ‘s-Gravenwezel.
Ze is beperkt in de tijd. En daardoor krijgt de lokale economie sneller een duwtje in de rug.
Een gezin met bijvoorbeeld twee ouders en één kind krijgt 30 euro.
Er wordt een nieuw platform gemaakt om het gebruik gemakkelijker te maken!

3. Marktkramers moeten geen standgeld betalen

Het gemeentebestuur scheldt alle standgelden kwijt voor 2020.
Een extra steuntje waarmee we meer ademruimte geven aan onze wekelijkse markten.
Reeds betaald marktgeld van de vaste marktkramers wordt volledig terugbetaald.

4. Extra budget voor mensen in nood

We denken met de maatregelen zeker aan mensen die het al moeilijk hadden.
Deze coronacrisis treft hen financieel extra hard.
Daarom voorzien we met het OCMW meer ruimte om te helpen.

5. Een totaalpakket van ongeveer 400.000 euro

Dat zo’n maatregelen geld kosten, hoeft niet te verbazen.
Gelukkig werkte ons gemeentebestuur aan een efficiëntieoefening voor alle diensten.
Schepen van Financiën Olivier Verhulst vroeg aan alle gemeentelijke diensten om de uitgaven te herzien.
Dankzij die oefening kwam er een financiële buffer voor Schilde. Maar de situatie wordt steeds gemonitord.
Daardoor blijft de impact op de begroting beperkter dan in andere gemeentes en stijgen de belastingen niet.

Andere maatregelen en verenigingen

Als Open Vld fractie werken we hard om Schilde en ‘s-Gravenwezel door deze coronacrisis te loodsen. Het gemeentebestuur nam al verschillende maatregelen. Deze vind je terug op www.schilde.be/corona

De verenigingen worden niet vergeten. Voor vooral sport- en jeugdverenigingen is dit financieel geen eenvoudige periode. We bekijken hoe we die verenigingen zinvol kunnen ondersteunen. Hiervoor worden zij ondervraagd en samen werken we aan een oplossing.

Heb je nog vragen over de nieuwe maatregelen van het gemeentebestuur schilde tegen corona?
Aarzel dan niet om ons te contacteren en stuur een mailtje naar info@helemaaljouwgemeente.be.

• Ingrid Meyvisch
    Posted at 15:21h, 10 juni Beantwoorden

Geachte, en hoe kunnen de handelaars die niet over bankcontact beschikken maar waar je wel met de app van payconiq kan betalen hoe kunnen die met de cadeaubon (kaart) werken

• Laurenz Van Ginneken
      Posted at 19:23h, 11 juni Beantwoorden

Dag Ingrid

Helaas kunnen deze handelaars geen gebruik maken van de #shoplokaal_bon. Uit de verschillende opties die we hadden, was dit nog het meest toegankelijke.
      We beseffen dat er geen 100% dekking is, maar we hopen dat de gemeentelijke Corona hinderpremie van 500 euro de handelaars heeft geholpen.

Met vriendelijke groeten
      Open Vld Schilde – ‘s-Gravenwezel

• Inge
    Posted at 21:03h, 22 april Beantwoorden