Steun de lokale handel met de #shoplokaal_bon Schilde

Onze schepen voor lokale handel Marian Van Alphen geeft de lokale economie een duwtje in de rug met de #shoplokaal_bon Schilde.

Dat de coronacrisis de economie hard heeft getroffen, weet iedereen. Wij blijven dan niet bij de pakken zitten en gaan aan de slag om onze lokale handelaars te steunen. Er zijn al maatregelen genomen zoals een bijkomende hinderpremie vanuit de gemeente en mondmaskers. Nu is het tijd voor de volgende stap met de #shoplokaal_bon Schilde.

Hier zijn enkele van de meest gestelde vragen, met antwoord:

Wat is de #shoplokaal_bon Schilde?

Elke inwoner van onze gemeente krijgt een budget van 10 euro die op een betaalkaart wordt gezet. Elk gezin krijgt één kaart met het totale bedrag. Een single krijgt dus een kaart met 10 euro en een koppel met twee kinderen krijgt een kaart met 40 euro.

Waar kan ik de #shoplokaal_bon gebruiken?

In alle kleinere handelszaken van Schilde en ‘s-Gravenwezel die toegang hebben tot het VISA-netwerk.
De handelaar is vrij om hier al dan niet aan deel te nemen.

Waar kan ik de #shoplokaal_bon niet gebruiken?

In supermarkten met een oppervlakte groter dan 400m² en in handelszaken die zich niet in onze gemeente bevinden.

Moet ik als handelaar betalen om de #shoplokaal_bon te ontvangen?

Neen! Er is geen meerkost voor de handelaars om mee te doen met deze shoplokaal bon.
De werking verloopt hetzelfde als een normale visa-kaart.

Tot wanneer is de #shoplokaal_bon geldig?

Tot eind september 2020

Wat als ik deze niet gebruik tegen de vervaldatum?

Dan vervalt de waarde op deze bon, en kan je het budget niet gebruiken.

Kan ik cash geld afhalen met deze bon?

Neen, het bedrag op de #shoplokaal_bon kan nooit worden omgeruild in contanten.

Waar vind ik meer informatie terug over de coronamaatregelen in de gemeente Schilde?

Klik op de zinnen om naar de gemeentelijke website te gaan:

De algemene maatregelen van de gemeente Schilde.
Initiatieven van lokale handelszaken.
Tips voor thuis.