Een tram in Schilde?

Schilde-‘s-Gravenwezel

Helemaal jouw gemeente

Een tram in Schilde?

Ik ben milieubewust en probeer me zo veel mogelijk op een duurzame manier te verplaatsen. Ik werk op Linkeroever en moet helaas eerst de bus en dan de tram nemen om op mijn werk te geraken.

– Ilse

Kan de tram van Antwerpen doorgetrokken worden tot in Schilde?

5 Comments
 • Peter Van Achteren
  Posted at 17:48h, 10 oktober Beantwoorden

  Leg een zelfrijdende shuttle in tussen Schilde en de tramterminus in Wijnegem!
  In Antwerpen zullen er tegen 2021 zo al 25 rijden.

 • Peter Eckert
  Posted at 01:19h, 12 mei Beantwoorden

  Antwerpen ligt op fietsafstand (zeker met de elektrische fiets) en is vlot bereikbaar met de bus (om de 10 minuten kan je op de Turnhoutsebaan een bus richting Antwerpen nemen die eventueel nog gecombineerd kan worden met een plooifiets of “velo”). Het is niet doenbaar, een tramlijn derwijze door te trekken via de Turnhoutsebaan dat er voldoende ruimte blijft voor wagens, voetgangers en fietsers. Toen het tram-ballonnetje een vorige keer werd opgelaten, bleek het verzet bij de bevolking trouwens massaal (ook om nog andere redenen dan de voornoemde).

 • james nieuwhuizen
  Posted at 08:07h, 23 april Beantwoorden

  Ik zou graag de voorstanders hiervan nog eens spreken wanneer de tramlijn er ligt, en de bevolking van de stad ook de omgekeerde beweging begint te maken met de tram.. Dan zullen jullie waarschijnlijk ook de eerste zijn om aan de alarmbel te trekken, en weer te komen klagen over veiligheidsgevoel en dergelijke.. Neen, voor mij liever niet!!

 • Frank Waeghe
  Posted at 19:57h, 18 april Beantwoorden

  Gezien de snelle en drastische veranderingen in mobiliteit moet er snel gehandeld worden. Openbaar vervoer wordt daarin heel belangrijk of we dat nu leuk vinden of niet. Een tram zou een ongelooflijke meerwaarde zijn voor de gemeente. Op een makkelijke manier terug van Schilde of ’s Gravenwezel in de stad geraken. De tram is ongelooflijk comfortabel in vergelijking met bijvoorbeeld de bus. Als we hier nu niet voor kiezen zal het alsmaar moeilijker worden om ons nog te verplaatsen naar bijvoorbeeld de stad. Ik begrijp niet goed waarom tram altijd met onveiligheid wordt vereenzelvigd. Ik hoor dat vaak vallen bij mensen die nooit een tram nemen, zelf neem ik regelmatig de tram en voor mij is er geen link tussen beiden.

 • Greta Folders
  Posted at 16:20h, 11 februari Beantwoorden

  Jammer dat standpunt van Open-VLD. Ik heb de tijd van de tram naar Turnhout nog gekend. Dat was best comfortabeler dan de huidige bussen. De oplossing van de fietsostade of de deelfietsen naar de terminus van de tram in Wijnegem is misschien een oplossing voor jonge mensen. Maar hier worden de ouderen duidelijk vergeten!

Post A Comment