Fiets jezelf geen ongeluk meer

Schilde-‘s-Gravenwezel

Helemaal jouw gemeente

Fiets jezelf geen ongeluk meer

Ik verblijf bij mijn vriendin te ‘s-Gravenwezel en wij hebben een huis gekocht in Schilde. Wij moeten dus vaak over en weer tussen beide gemeenten. Ik heb onze gezinsleden aangespoord om meer te fietsen, maar ik stel vast dat de infrastructuur sterk te wensen overlaat en dat voor een gemeente als Schilde.

– Bart

Enkele puntjes:

– Fietspad Brasschaatsebaan en Gilles de Pelichylei: Wellicht ben ik niet de eerste, maar er zou wel een deftig fietspad op de rechtstreekse weg van beide gemeenten mogen komen. Abrupt stopt het fietspad op enkele plaatsen. Dagelijks zie ik fietsers rakelings langs auto’s rijden. 1 boomwortel is genoeg om uit balans en onder een auto terecht te komen. Ik heb gehoord dat enkele buurtbewoners dit tegenhouden. Het vraagt dus politieke, juridische en financiële inspanningen om dit op te lossen en onze bewoners veilig te stellen. Ik ben ook bekend met de alternatieve weg maar die heeft ook 1 zeer zwak punt, namelijk:

– De fietsoversteekplaats op de Brasschaatse baan t.h.v. het Total tankstation: Het bord staat verdekt opgesteld achter boom en paal. Iemand die niet weet dat men hier als fietser best oversteekt, ziet dat niet en riskeert vervolgens zijn leven op de Brasschaatsebaan en Gilles de Pelichylei. (Foto bovenaan vanuit Google wagen genomen, vanop de fiets is het bord quasi onzichtbaar). Verplaats de wegwijzer voor de paal, plaats extra verlichting en vernieuw de markering van de fietsoversteekplaats. De oude lijnen zijn amper nog zichtbaar.

– Botermelkbaan (net Schoten): Het fietspad van ‘s-Gravenwezel stopt abrupt. Enkel een grenspost mankeert nog. Ik begrijp dat het aan de gemeente Schoten zal zijn om dit probleem op te lossen, maar wie uit ‘s-Gravenwezel met de fiets richting Schoten rijdt, moet een gevaarlijke oversteek wagen of zonder fietspad verder fietsen op een baan waar 50/70 mag gereden worden. (situering op afbeelding onderaan). Plaats extra verlichting en maak een fietsoversteekplaats om de Wezelsebaan in te kunnen rijden. Daarnaast is een volwaardig fietspad ook op deze weg geen overbodige luxe en perfect mogelijk langs 1 zijde.

No Comments

Post A Comment