Veiliger fietsen

Schilde-‘s-Gravenwezel

Helemaal jouw gemeente

Veiliger fietsen

De fietser is in Schilde erg stiefmoederlijk behandeld, alle vernieuwingen aan de Turnhoutsebaan ten spijt. Er werden enkele wegmarkeringen aangebracht, maar meer veiligheid bracht dat niet. Bovendien hebben de nieuwe extra verkeerslichten het nadeel dat de fietsers ook moeten stoppen, afstappen en weer vertrekken. Aangenaam is dat niet.

– Greta

Dit is Vlaamse materie, maar ook de gemeente is al jaren met haar infrastructuur en beleid het fietsen niet aan het bevorderen.

Een lik rode verf in de Schoolstraat, en de belofte dat er eindelijk een fietspad komt tussen Schilde en ’s Gravenwezel! Daarmee moeten we het stellen.

Ondertussen blijven de wegversmallingen met bloembakken op mooie brede wegen staan. Bijzonder gevaarlijk voor de fietser die daar juist wordt voorbijgereden door een wagen en die fietser dwingt rakelings langs die versperring te rijden. Ook op het fietspad op de Turnhoutsebaan is er veel behendigheid gevergd om heelhuids de bestemming te bereiken. Putten en plassen behoren blijkbaar tot de basisinrichting, en voetgangers moeten voortdurend uitwijken naar het fietspad voor bloembakken en reclameborden die er door de lokale handelaars à volonté worden geplaatst..

 

Mijn tips
1. Verwijder die wegversperringen. Minder ergernis voor de autobestuurder en meer veiligheid voor de fietsers. Na iedere versperring rijden de geërgerde automobilisten trouwens nog snel. Nut: zero!
2. Zorg voor gescheiden brede fietspaden.
3. Laat geen auto’s de baan oprijden als ze daarbij eerst op het fietspad moeten staan om te kunnen zien of ze kunnen afslaan. Slechte voorbeelden zijn de uitrit aan de Bellevuedreef en de Hagedoornlaan. Goed voorbeeld: uitrit Ter Maelenbaan.
4. Verbied de reclameborden,vlaggen en andere versierselen op het voetpad, die de passanten verplichten naar het fietspad uit te wijken.

3 Comments
 • Astrid Bodart
  Posted at 12:35h, 27 april Beantwoorden

  Het is echt heel gevaarlijk dat het fietspad op de Brasschaatsebaan ineens ophoudt, hopelijk wordt dat gauw doorgetrokken tot in het dorp

 • Saar Vangeel
  Posted at 19:30h, 20 april Beantwoorden

  Het fietspad op de Turnhoutsebaan in het centrum van Schilde (kant van Standaard Boekhandel) is verschrikkelijk om te fietsen. Het zou fantastisch zijn als daar iets aan gedaan werd.

  • Eddy De Ridder
   Posted at 16:36h, 03 juli Beantwoorden

   groot gelijk

Post A Comment