Meer zitbanken en betere voetpaden

Schilde-‘s-Gravenwezel

Helemaal jouw gemeente

Meer zitbanken en betere voetpaden

Er zijn te weinig zitbanken en de voetpaden zijn levensgevaarlijk, vooral weer voor onze ouderen: ze liggen dermate slecht dat ze niemand uitnodigen om er over te wandelen, elke meter verder riskeert men te struikelen over een uitstekende steen. (ouderen zien niet zo goed!).

De Turnhoutsebaan bijvoorbeeld, de aantrekkingspool en hét hart (ook commercieel, goed voor de gemeentekas) kan niet bepaald mooi genoemd worden: De weg ligt erbij met putten en bulten. Het is daar niet bepaald aangenaam winkelen.

Een tram in de stad zou het nog erger maken en een vrijgeleide betekenen voor een spoedige doortrekking en het voortwoekeren van toestanden zoals die in Merksem, Borgerhout en Deurne. Zou eveneens nefast worden voor het straatbeeld en de veiligheid.

Mijn voorstel is dat er meer zitbanken zouden voorzien worden in Schilde. Akkoord, dit is een investering en meer kuiswerk voor de onderhoudsploegen, maar o zo welkom voor de (oudere) wandelaars uit onze gemeente. Deze mensen zijn heel blij tijdens hun dagelijkse gezondheidswandelingetje onderweg eens te kunnen op adem komen en de benen wat rust te bieden. Aan dit idee is, behoudens zopas enkele bonkige houten boombanken in het park, nog geen gehoor gegeven.

Ook de voetpaden zouden moeten heraangelegd worden.

No Comments

Post A Comment