Olivier_verhulst_open__vld__sidebar

Wie is Olivier Verhulst?

Lijsttrekker Open Vld Schilde-‘s-Gravenwezel

• 9 november 1985
• Studeerde rechten in Antwerpen
• Deed een bijkomende master aan de Antwerp Management School
• Politiek actief sinds 2006
• Is partner in GSJ Advocaten, gespecialiseerd in bestuursrecht en omgevingsrecht

In 2006 was ik de jongste schepen ooit in Schilde. Ik had het voorrecht om onze gemeente mee te mogen besturen. Onder de vleugels van Yolande kreeg ik de kans om me ten volle te engageren voor onze gemeente en haar bewoners. Schilde is niet zomaar een gemeente: ik ben – zoals de meeste inwoners – echt wel trots om Schildenaar te zijn. Ik groeide hier op, was hier scoutsleider, heb hier mijn sociaal leven en ontdek nog elke dag interessante en ondernemende inwoners. Want dat is echt wat Schilde typeert: hier wonen en werken mensen met initiatief. Ik ondekte dat je als politicus niet alles moet willen bedenken en doen. Betrek je bewoners, help ze en maak samen plannen waar onze gemeente beter van wordt.

Ik groeide hier op, was hier scoutsleider, heb hier mijn sociaal leven en ontdek nog elke dag interessante en ondernemende inwoners. Want dat is echt wat Schilde typeert: hier wonen en werken mensen met initiatief.

Een goed bestuurder brengt mensen samen, geeft ze zuurstof en vertrouwen. Ik geloof rotsvast dat dit de meest effectieve weg vooruit is. Toen ik schepen voor lokale economie was, bracht ik alle handelaars in Schilde en ’s-Gravenwezel samen en werkten we een gezamenlijke lokale geschenkbon uit. Voor onderwijs deed ik hetzelfde: nooit eerder waren de directeurs van alle scholen in de gemeente rond de tafel gebracht om samen te werken in het belang van onze kinderen en ouders. Gek toch? Als schepen voor sport investeerde ik samen met de sportclub in een kunstgrasveld. Onze gezamenlijke ambitie leidde niet alleen tot meer kwaliteit, maar ook de capaciteit van de club werd zo versterkt. We gingen toen als gemeentebestuur volop voor een vooruitstrevende visie voor Schilde.

helemaal_jouw_gemeente_header_1
Ik ondekte dat je als politicus niet alles moet willen bedenken en doen. Betrek je bewoners, help ze en maak samen plannen waar onze gemeente beter van wordt.
Olivier Verhulst GSJ Advocaten

Na 6 jaar op de oppositiebanken zie ik de gemeente door een andere bril. Ik heb gemerkt hoe belangrijk een debatcultuur en de rol van een gemeenteraad kan zijn. We slaagden er zo in om de plannen voor de 2 dorpskernen te hertekenen. Die plannen waren ronduit slecht: niet op maat van onze dorpskern en gekoppeld aan een massa nieuwe regels. Bewoners werden bij de opmaak niet betrokken. En wat gebeurt er met dossiers zonder draagvlak? Inderdaad, die sneuvelen! Dat hebben we de laatste jaren wel vaker gezien: inwoners worden vandaag gewoon genegeerd.

 

Een burgemeester of schepen moet met bewoners in gesprek durven gaan. Hen durven betrekken en keuzes maken. Daarom zetten wij in op ideëen van onze bewoners. Via www.helemaaljouwgemeente.be vragen we jouw suggesties om Schilde – ’s-Gravenwezel nog beter te maken.

Vandaag zijn we die gemeente mét ambitie een beetje kwijtgespeeld. Ik ervaar vooral een gemeentebestuur van lopende zaken. Geen enkel nieuw project of beleidsdaad staat in de steigers.

Ik wil samen met een sterke ploeg gaan voor een gemeente die terug ambitie uitstraalt. Waar we terug plannen smeden om onze gemeente nog een tikkeltje beter te maken voor iedereen.

Ik zie het burgemeesterschap anders! Ik wil samen met een sterke ploeg gaan voor een gemeente die terug ambitie uitstraalt. Waar we terug durven dromen van vooruitstrevende ideeën. Waar we terug plannen smeden om onze gemeente nog een tikkeltje beter te maken voor iedereen. Want ook mijn bomma moet zich zonder vallen kunnen verplaatsen op de voetpaden, ook jouw buurmeisjes en -jongens moeten veilig naar school kunnen fietsen. Ook jij moet kunnen dromen van een heerlijke koffie in een mooi park…

 

Droom mee en zeg ons hoe Schilde-‘s-Gravenwezel terug de aangenaamste en veiligste gemeente wordt? Samen met een ervaren en enthousiaste Open Vld-ploeg engageer ik me om van Schilde terug helemaal jouw gemeente te maken.

– Olivier

Contact

+32 (0) 479 42 82 53

olivier.verhulst@schilde.be

Turnhoutsebaan 225 B2, 2970 Schilde